Управление на проекти обучение

Съвременното управление на проекти изисква обучение, покриващо динамичното развитие на дисциплината по управлението на проекти. Проджект мениджмънт професията става все по-изискваща откъм умения и нейното обучение трудно покрива нуждите на професионалистите.

„Проджект Мениджмънт Академия“ PMA.bg обаче променя всичко това. Нека да ви разкажем подробности.

Обучение по управление на проекти от PMA.bg

Проджект Мениджмънт Академия създаде изцяло онлайн обучение по управление на проекти за съвременните начинаещи в проджект мениджмънт професията. Новото онлайн обучение по управление на проекти покрива всички съвременни тенденции, практики, нужди и терминология на мениджмънта.

Управление на проекти обучение

Обучението е изцяло дистанционно и онлайн и можете да учите по всяко време, от която и точка на България или света да се намирате.

Какво е управление на проекти?

Управлението на проекти е дисциплината на иницииране, планиране, изпълнение, контрол и затваряне на работата на екип за постигане на конкретни цели и отговаряне на конкретни критерии за успех.

Съвременните и ефективни техники за управление на проекти изискват умения, които позволяват безпроблемно интегриране на инструменти за най-добри практики с добро лидерство и управление на екипа в рамките на една организация за подобряване на вероятността за успех на ограничени във времето инициативи.

Тези практики включват установяване на ясна отчетност, определяне на цели и резултати, установяване на обхвата, планирането, мониторинга и контрола на отчитането на дейностите по проекта.

PMBOK обучение за управление на проекти

Управлението на проекти винаги се практикува неофициално, но започва да се очертава като отделна професия в средата на 20 век. PMI публикува наръчник, озаглавен „Ръководство към тялото на знанието за управление на проекти (Ръководство на PMBOK®)“, за да идентифицира повтарящите се елементи на процеса на управление на проекти.

Цялостното тяло на знанията за управление на проекти включва доказани традиционни практики, които се прилагат широко, както и новаторски нови практики за професията с широк консенсус по отношение на тяхната стойност и полезност.

Какво е проект в управлението на проекти?

„Планиран набор от взаимосвързани задачи, които ще се изпълняват за определен период и в рамките на определени разходи и други ограничения“ – Business Dictionary.com

PMI описва: в Ръководството „Проектът е временен, тъй като има определено начало и край във времето, и следователно дефиниран обхват и ресурси. И проектът е уникален по това, че не е рутинна операция.

По-скоро е специфичен набор от операции, проектирани за постигане на единна цел. Така че екипът на проекта често включва хора, които обикновено не работят заедно – понякога от различни организации и от множество географии. “

Ръководството PRINCE2 описва „Управляваща среда, която е създадена с цел доставяне на един или повече бизнес продукти в съответствие с конкретен бизнес случай“ и допълнително „Временна организация, която е необходима за създаване на уникален и предварително определен резултат.

Резултатът може да е предварително определен – определено време с използване на предварително определени ресурси“.

Какво е PMP обучение?

Професионалният сертификат за управление на проекти (PMP) е отраслово признание за ръководителите на проекти. PMP демонстрира опита, образованието, уменията и компетентността, необходими за водене и насочване на проекти.

Роля на ръководителя на проекта

Ръководителят на проекта е основно лице, което борави, управлява и осигурява навременната доставка на проекта. Ролята на ръководителите на проекти служи за лепилото, което помага да се поддържат проектите и хората да работят заедно. Те са отговорни за планирането, организирането, управлението и изпълнението на проекти от началото до края. Обхватът на проекта може да варира от единични обезпечения до многостранни, многоканални маркетингови кампании. По този начин ролята на ръководителя на проекта накратко е общата отговорност за успешното планиране, изпълнение, мониторинг, контрол и приключване на проекта. Прочетете статията в Kings Press за обучение по управление на проекти, която разказва също за проджект мениджмънт курса на PMA.bg

Описание на работата на ръководителя на проекта
Ръководителите на проекти са хората, които отговарят за конкретен проект или проекти в рамките на една компания. Като ръководител на проекта, описанието на работата ви трябва да е нещо подобно:

За да планирате, планирате, наблюдавате и документирате всички аспекти на конкретния проект, върху който работите.
Да работим в тясно сътрудничество с горното ръководство, за да сме сигурни, че обхватът и посоката на всеки проект е в разписание, както и други отдели за поддръжка.
Да отговаря за екип, който да свърши работата.

Как да получите най-доброто обучние за управление на проекти

Проджект Мениджмънт Академия предлага онлайн и дистанционен курс със съвременно обучение по управление на проекти от 2019 година. Познанието е най-съвременно, модерно и практично. През 2020 година може би ще актуализира някой точки.

Единственото, което ви е нужно, да запишете и успешно да заъвршите своя курс на обучение по управление на проекти.

А как стои въпроса с PMP обучението и сертификатите?

Има три изисквания за получаване на PMP сертификат:

 1. Трябва да имате опит в управлението на проекти.
 2. Трябва да посетите официално обучение по управление на проекти.
 3. Трябва да кандидатствате и да издържите PMP изпита.

PMP изпитът се основава на Ръководството за PMBOK, което се публикува от PMI и се актуализира на всеки четири години. Състои се от 200 въпроса, които трябва да бъдат завършени за четири часа. Ще ви бъдат предоставени максимум 3 опита за една година, за да издържите изпита. Ако не го направите, ще трябва да изчакате една година, за да кандидатствате отново за изпита. След като издържите изпита PMP, веднага имате право да използвате обозначението „PMP“ след вашето име във вашата визитна карта, имейл подпис и възобновете заявленията за работа.

Заплата на ръковидител проект (Проджект мениджър)

Според седмото издание на проучването на заплатите за управление на проекти, в което са анкетирани над 30 000 ръководители на проекти от 29 различни страни.

Проучването показва първите 10 държави с най-високи заплати на ръководителя на проекта и средните 92 000 долара, които са изброени, както следва:

Швейцария- 160 409 долара
Австралия – 139 497 долара
Германия – 110 347 долара
Холандия – 109 775 долара
Белгия – 108 750 долара
САЩ – 105 000 долара
Ирландия – 101 635 долара
Канада- 98 517 долара
Обединеното кралство – 96 348 долара
Нова Зеландия – 91 109 долара

Technology Bulgaria също препоръчва курсовете на Project Management Academy за управление на проекти без лекции или учебник, защото всички материали, които са нужни за вашия курс, са интерактивни, динамични, онлайн и достъпни за вас през цялото време, без ограничения.

More Project Management Related Topics

PROJECT CHARTER – DETAILED REAL EXAMPLE FOR PROJECT PLANNING PHASES

This is a real example of a Project Charter document that is extensively used in project management practices and processes. The most common use of…

REAL-WORLD PROJECT MANAGEMENT RESULTS

Project management is not easy and very often we know about just the basics from what we read on the books or the Internet. Real projects require…

PROJECT MANAGERS’ MISSION AND GOALS

Project management in the scope of both software and business classical projects is not easy. In the book Everyday Project Management, Jeff the author, explains deeply…

Read next:
MANAGERS ARE NOT ONLY GOOD OR BAD. WHAT TYPE OF LEADER SHOULD I BE?

At some point in his career, every manager asks himself, “What kind of leader should I be?” Is it better to be the “good guy” that all employees like or…

CHOOSING PROJECT MANAGEMENT SOFTWARE

Choosing Project Management Software is your first and initial important step. In the Everyday Project Management book…

10 коментара към “Управление на проекти обучение”

 1. Здравейте! Интересувам се от обучение по управление на проекти за студенти. Към тази посочена цена от 300 лв, има ли някакви допълнителни такси за изпит например? Цената крайна ли е?

 2. Кога стартира това обучение за тази година? Започнало ли е, приключило ли е, или е в сила? Какви са възможните дати на записване? Също така, може ли да споделите и информация за неговата продължителност? Благодаря!

 3. Здравейте, Иванина!
  В момента има намаления за обучението, да. Ако си направите регистрация в платформата, ще получите промиционален код за отстъпка от цената на курса.

 4. Здравейте, Емилия! Обучението е напълно онлайн и дистанционнно. То е започнало и стартирало. Вашето обучение ще започне когато се включите в проджект мениджмънт курса, отначало и ще следва целия стандартен ред по темите. Не е от значение кой кога се включва в курса. Продължителността зависи изцяло от вас и от скоростта, с която учите и вършите вашите домашни.

 5. Може ли да попитам дали става въпрос за обучение по Agile управление на проекти? Това ме интересува повече, тъй като днес е много по-популярен модел на управление. Има ли преподаване на Scrum практики също така?
  Благодаря!

 6. Иване, цялото обучение днес по управление на каквото и да е за Agile ориентирано, тъй като това е новата мода и тенденция. Ако не си Agile проджект мениджър, не можеш да управляваш проект и си с остарели разбирания. Това всъщност са новите повърхностни разбирания на нещата. Поздрави!

 7. Каква би била цената за предлаганото обучение по управление на проекти ако съм студент? Видях съобщението в социалната мрежа Linkedin където се посочва, че започва активна кампания за български студенти с предгалане на сериозно намаление от цената на курсовете. Как моге да се възползвам от предложението и да се запиша за обучението на преференциална цена? Благодаря предварително. Спасова

 8. Здравейте! Искам да започна работа като проджект мениджър. Дали това обучение в статия може да ми помогне реално за кариерата ми?
  Мерси!

 9. Здравейте. Това обучение какво точно включва и дали е еднакво като останалите по-скъпи курсове? Цената актуална ли е? Къде се провежда обучението и кога започва? Мерси много

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *